måndag 31 augusti 2009

BIKRAM YOGA

Det verkar som att Yoga e mer inne än nånsin. Det finns många olika varianter av Yoga, men den hetaste just nu e Bikram Yoga.


Bikramyoga är en form av Hathayoga bestående av 26 st asanas (kroppsrörelser) som idag ser likadana ut som de gjorde för flera tusen år sedan. Det speciella är urvalet av rörelserna tillsammans med sammansättningen, värmen och luftfuktigheten. Bikramyoga är utformad för att värma upp och stretcha muskler, leder och senor i en viss ordning för att få bästa effekt.
Vad som gör Bikramyoga unikt i jämförelse med andra yogaformer är att denna serie av rörelser utövas under 90 minuter i ett uppvärmt rum (38-40 grader). Alla 26 asanas görs 2 gånger. Värmen främjar bla rörligheten, avgiftningen samt stretchingen av kroppen. Bikramyoga är rigorös men varje rörelse i denna serie är utformad att på ett säkert sätt stretcha och öppna upp kroppen som en förberedelse inför nästkommande rörelse.
För att få ut det mesta möjliga av sin yogaträning handlar det inte om hur ”perfekt” man kan utföra en yogarörelse, utan det handlar om att utefter kroppens förmåga göra det bästa man kan. Det är då man gör sin yoga!
Ska planera in detta under hösten, så att även min kropp ska få smaka "bastu-yoga". Hoppas att jag på nåt sett klarar av positionerna 5, 12 o 2o!!!
Man kan testa Bikram Yoga i Malmö, en gång kostar 17o.-

1 kommentar:

  1. Hej Liis! Nu är jag här och spanar runt på din blogg...Vill också prova Bikram-yoga, så vi får se till att komma iväg i slutet på sept/början på okt. Alla positionerna ser välbekanta ut, men det är säkert en helt annan upplevelse att göra det i värmen och i den speciella ordningen...Spännande!

    SvaraRadera